Кошница 0

Това не е краят на книгите

На склад
ISBN
9786191644544
Special Price 22,50 лв. Regular Price 25,00 лв.
Обединили тройна доза ерудиция и остроумие, журналистът Жан-Филип дьо Тонак, Умберто Еко и Жан-Клод Кариер ни канят на разговор за миналото, настоящето и бъдещето на книгите от хартия.

Във време на пазарни войни за облика на писаното слово трима мъдри мъже се забавляват. Обединили тройна доза ерудиция и остроумие, журналистът Жан-Филип дьо Тонак, Умберто Еко и Жан-Клод Кариер ни канят на разговор за миналото, настоящето и бъдещето на книгите от хартия.

  • Писал ли е Христос?
  • Коя е една от най-опасните книги на света?
  • Кой е първият автор?
  • Кой е първият, който е писал за пари?
  • Кой е първият издател?
  • Кога автори на книги са скандирали „Долу книгите!“?
  • Кои са „разрушителите“ или „трошачите“ на книги?

Умберто Еко е професор по семиотика в Университета в Болоня, изследовател на комуникацията със знаци и символи, медиолог, историк, медиевист, естетик, критик и писател. Той е запален колекционер на книги и притежава лична библиотека с 50 000 тома, от които 1200 редки издания.

Жан-Клод Кариер е френски сценарист, писател, театрален и кинодраматург, режисьор, актьор, „енциклопедист от епохата на братя Люмиер“, по собственото му весело определение. Запален колекционер на книги и притежава лична библиотека с 30 000 тома, от които 2000 старинни издания.

Жан-Филип дьо Тонак е френски журналист, редактор и писател. Автор е на популярната книга за анорексия, проучване на опита на глада, на „Глупците като мъдреци, гръцки и римски сцени“ с Роже-Пол Droit, на „Универсален речник на хляба“ и на книга за Боб Марли. Редактор е на енциклопедията „Смъртта и безсмъртието“. Най-новата му книга е за катарите.


Повече информация
Автор Умберто Еко, Жан-Клод Кариер
Страници 368
Корица твърда
Език български
Година 2022
Дата на получаване 9.05.2022 г.
Издателство Enthusiast
ID на книга 614527
ISBN 9786191644544
Категории Философия
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Това не е краят на книгите
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.