Кошница 0

Свободна зона. Часът е 9 без 5

На склад
ISBN
9786192180553
15,00 лв.
Коментарите на Коритатов в „9 без 5“ - да сверим часовника с анализите и размишленията на непрежалимия журналист. В книгата са публикувани всички материали от януари до април, когато Георги Коритаров внезапно ни напусна. Ежедневните очерци, които той правеше, са събрани от съпругата му Лина Коритарова.

Коментарите на Коритатов в „9 без 5“ - да сверим часовника с анализите и размишленията на непрежалимия журналист.

„Георги Коритаров бе преди всичко интелект и ирония. Нищо друго, помоему, не го определяше по-добре. И двете – остри и тънки. Като ухо на елф. Беше алергичен към простотията и невежеството. Беше от расата на четящите хора. Сам казваше, че пътува чрез страниците на книгите. Човек винаги можеше да се подпре на чувството му за хумор. В последното понякога се долавяха и как вибрират гласовите струни на сарказма и пародията.“, Мартин Табаков

В книгата са публикувани всички материали от януари до април, когато Георги Коритаров внезапно ни напусна. Ежедневните очерци, които той правеше, са събрани от съпругата му Лина Коритарова.

Интересен е фактът, че темите, които коментираше, се раждаха буквално няколко минути преди ефир. Той не ползваше аутокю, не четеше, а голяма част от политиците се страхуваха каква ще е темата и какво ще каже, тъй като в повечето случаи „прогнозите“ му се сбъдваха.

Коритаров нямаше способностите на медиум, а успяваше да предвиди събития с много четене и анализи. Сред темите има както вътрешнополитически анализи, така и коментари за събитията на Балканите. Журналистът обръщаше особено внимание на конфликта между Северна Македония и България.


Повече информация
Автор Георги Коритаров
Страници 206
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 31.05.2021 г.
Издателство Фама 1
ID на книга 612591
ISBN 9786192180553
Категории Хуманитаристика
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Свободна зона. Часът е 9 без 5
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.