Кошница 0

Страшни разкази на прочути окултисти

На склад
ISBN
9786190107798
16,00 лв.
Антологията „Страшни разкази на прочути окултисти“ включва избрани разкази на 10 прочути писатели окултисти. Те ще ви срещнат с духове, демони, мумии и вампири, с черни магии, проклятия и различни езотерични практики.

Терминът „окултизъм“ (от лат. occultus – „скрит, таен“) става известен в средата на XIX век, когато френският маг Елифас Леви го използва в книгите си като синоним на „скрито знание“, а след това е популяризиран от теософката Елена Блаватска. Днес този термин често замества думата „езотеризъм“ и се свързва с различни мистични течения, учения и науки, в които паранормалното играе съществена роля.

 

Настоящата антология включва избрани разкази на 10 прочути писатели окултисти – Елена Блаватска, Франц Хартман, Чарлс Ледбитър, Фиона Маклауд, Алистър Кроули, Дайън Форчън, Артър Макън, Уилям Бътлър Йейтс, Густав Майринк и Артър Конан Дойл. Всеки от тях е практикувал окултни дейности или е бил член на окултни ордени и организации, защото е вярвал в съществуването на свръхестествени същества и явления. Тази вяра намира израз и в разказите, които ви представяме. Те ще ви срещнат с духове, демони, мумии и вампири, с черни магии, проклятия и различни езотерични практики.

 

Иван Атанасов (р. 1979) е завършил английска филология в пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и е работил близо две десетилетия като преводач, рецензент и редактор за различни издателства. Има три номинации за художествен превод – две за наградата „Пловдив“ и една за наградата „Кръстан Дянков“, – а през 2012 г. печели наградата на блогърското жури на „Книга за теб“ за превода на  „Кървави книги“  от Клайв Баркър. Администратор е на българския форум, посветен на Стивън Кинг и секретар на клуба на авторите на хорър „Lazarus“.


Повече информация
Автор Иван Атанасов
Страници 288
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 15.02.2021 г.
Издателство Изток-Запад
Преводач Стефан Георгиев
ID на книга 611985
Поредица Магика
ISBN 9786190107798
Категории Книги на български език
Съвременна преводна литература
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Страшни разкази на прочути окултисти
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.