Кошница 0

Рибата дъга

На склад
ISBN
9789543305155
22,00 лв.
Маркус Пфистер буквално щурмува класациите за илюстрирани детски книги през 1992 г. с книгата си „Рибата дъга“. До днес от поредицата са продадени повече от 30 милиона екземпляра, преведени на 50 езика.

Рибата дъга съдържа едновременно завладяваща история и прекрасни илюстрации.                                                                                                               

Всички завиждат на красивата риба с разноцветни люспи, които блестят, докато плува. Тя обаче отказва да ги сподели с другите и остава напълно сама. Когато преодолява гордостта си и решава да раздаде по люспа от красивата си окраска и на приятелите си, осъзнава, че щастието, да притежаваш нещо, е в това да го споделиш с другите. Рибата дъга научава, че всеки може да направи света по-красиво място чрез щедрост. 

Рибата с цветовете на дъгата споделяше люспите си наляво и надясно. И колкото повече раздаваше, толкова по-щастлива ставаше.           

Щастието няма стойност, ако не го споделяш.

И ние възрастните ще се почувстваме по-добре, ако често поглеждаме в книгите за деца. Те имат много какво да ни научат на всеки етап от живота ни. Трябва да преоткриваме и помним техните прости уроци, защото те винаги са приложими.

МАРКУС ПФИСТЕР е роден през 1960 г. в Берн. Завършва училище за художествени
занаяти и курс по графичен дизайн. През 1981 – 1983 г. работи в рекламна агенция.

През 1984 г. започва самостоятелна кариера. Първата му книга с илюстрации, озаглавена „Уморената сова“, излиза през 1986 г. в издателство „НордЗюд“. Големият пробив идва през 1992 г., когато с книгата си „Рибата дъга“.

Маркус Пфистер буквално щурмува класациите за илюстрирани детски книги. До днес от поредицата са продадени повече от 30 милиона екземпляра, преведени на 50 езика. 

В своето ателие с чудна гледка към швейцарската столица Маркус Пфистер продължава да създава нови фигури и истории.


Повече информация
Автор Маркус Пфистер
Страници 32
Корица твърда
Език български
Година 2021
Дата на получаване 28.01.2021 г.
Издателство Унискорп
ID на книга 611897
ISBN 9789543305155
Категории Приказки
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Рибата дъга
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.