Кошница 0

Приказки от Братя Грим

На склад
ISBN
9786190206965
Special Price 10,80 лв. Regular Price 12,00 лв.
Това издание на Приказките на Братя Грим от ИК „Колибри” е предназначено за децата от 2. и 3. клас като четиво за през лятната ваканция. С илюстрации от Джон Б. Груел, Р. Емет Оуън, Рай Креймър, Уолтър Крейн и други.

С илюстрации от Джон Б. Груел, Р. Емет Оуън, Рай Креймър, Уолтър Крейн и други.

Братя Якоб и Вилхелм Грим са известни с публикуваните от тях сбирки от немски приказки. Първата колекция „Детски и семейни приказки“ вижда бял свят през 1812 г., а вторият том две години по-късно.

Без да навлизаме в биографични, исторически или политически подробности, с които изобилстват и животът на братята, и историческата обстановка, в която живеят и творят, заслужава си да кажем, че седемте издания на приказките им носят огромна известност и признание и единствено Библията и Шекспировите пиеси са продали повече екземпляри в световен мащаб от приказките на братя Грим. Те са източник на вдъхновение вече повече от два века не само за производителите на филми като Уолт Дисни, а и за милиони деца по цял свят.

Това издание на „Колибри” е предназначено за децата от 2. и 3. клас като четиво за през лятната ваканция.


Повече информация
Автор Братя Грим
Страници 184
Език български
Година 2021
Дата на получаване 14.01.2021 г.
Издателство Колибри
ID на книга 611803
ISBN 9786190206965
Категории Приказки
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Приказки от Братя Грим
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.