Кошница 0

Принципи за справяне в променящия се световен ред

На склад
ISBN
9786190110965
49,90 лв.

Защо нациите успяват или се провалят.

В Принципи за справяне в променящия се световен ред легендарният инвеститор Рей Далио, автор на международния бестселър Принципи, разглежда най-бурните икономически и политически периоди в опит да покаже защо бъдещето вероятно ще бъде коренно различно от всичко познато и да предложи практически насоки за успешно справяне в новите условия.

Преди няколко години Далио забелязва припокриването на политически и икономически условия, с каквито не се е сблъсквал по-рано. Те включват: огромни дългове и нулеви или почти нулеви лихвени проценти, което води до мащабно печатане на пари в трите основни резервни валути в света; големи политически и социални конфликти в отделни страни, особено в САЩ, заради най-големите икономически, политически и ценностни пропасти между хората от около един век насам; възхода на нова световна сила (Китай), поставяща на изпитание настоящата световна сила (САЩ) и съществуващия световен ред.

Това прозрение изпраща Далио в търсене на повтарящите се модели и причинно-следствени връзки, довели до значими промени в богатствата и могъществото на отделни страни през последните 500 години. Той представя в контекст Големия цикъл, задвижвал успехите и неуспехите на всички водещи страни в историята, разкрива непреходните и универсални фактори зад тези промени и ги използва, за да отправи поглед към бъдещето и да ни предложи практични принципи за позициониране съобразно времената, които ни очакват.


Повече информация
Автор Рей Далио
Страници 576
Корица твърда
Език български
Година 2022
Дата на получаване 28.10.2022 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 615610
ISBN 9786190110965
Категории Социология и политология
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Принципи за справяне в променящия се световен ред
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.