Кошница 0

Приказки на народите

На склад
ISBN
9789543652648
17,90 лв.
„Сказки народов мира“ са включени приказки на различни народи, като Акунин представя някои традиционни сюжети и познати герои, но в съвсем нова светлина. Тази книга е за всички, които обичат да четат за големи страшни дракони и малки, храбри рицари, за онези, които вярват, че любовта сама си е господарка и че феите дават подаръци.

Поредно доказателство за разностранния талант на Борис Акунин. Този път прочутият писател се преобразява в разказвач от класата на Андерсен и Шарл Перо и ни представя свои авторски приказки, които ще се харесат на малки и по-големи читатели. В колекцията са включени приказки на различни народи, като Акунин представя някои традиционни сюжети и познати герои, но в съвсем нова светлина.

Запазвайки класическата структура на една приказка, но придържайки се към националния колорит, стил и начин на разказване, авторът ни поднася коя от коя по-омагьосващи истории за грозни дракони и малки храбри рицари, за вещици и безразсъдни глупаци. Приказките преливат една в друга и така удоволствието от четенето им е още по-голямо. Една колекция, която е чудесен подарък за читатели на всяка възраст. У нас тя излиза с авторски илюстрации на Христо Хаджитанев.

Тази книга е за всички, които обичат да четат за големи страшни дракони и малки, храбри рицари, за онези, които вярват, че любовта сама си е господарка и че феите дават подаръци.

Тези приказки са и смешни, и страшни, и весели, и мъдри, и за момчета, и за момичета, както и за всички, които отдавна вече имат свои деца и внуци – накратко, такива, каквито трябва да бъдат приказките.


Повече информация
Автор Борис Акунин
Страници 192
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 5.01.2022 г.
Издателство Еднорог
ID на книга 613868
ISBN 9789543652648
Категории Приказки
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Приказки на народите
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.