Кошница 0

Портретът на Дориан Грей (Твърда корица)

На склад
ISBN
9789542840886
Special Price 20,70 лв. Regular Price 23,00 лв.

„Зад всяко красиво нещо на този свят има нещо трагично.“

Портретът на Дориан Грей е единственият роман на Оскар Уайлд, творба с бурна история, безжалостен коментар на обществото от края на ХIX в., който повече от сто години по-късно остава все така намясто.

Младият Дориан Грей пристига в Лондон и със своята красота, остроумие и чар бързо печели симпатиите на обществото. Под крилото на лорд Хенри Уотън, известен хедонист и бонвиван, младият мъж се превръща в светски лъв.

Но Дориан знае, че красотата е нетрайна и с нея ще си отидат и облагите, на които се радва като любимец на всички. Когато художникът Базил Хо­луърд завършва портрета на Дориан, младият мъж е толкова възхитен, че е готов да продаде душата си, за да запази завинаги младостта и красотата си, а старостта и житейските неволи да остави на образа върху портрета.

Желанието му е чуто и фаустовската сделка – сключена. Годините отминават, а Дориан Грей се превръща в изкусен развратник, комуто не са чужди нито измамата, нито убийството. Въпреки това лицето му остава все така младежки свежо и невинно, както в деня, когато Базил вдига четката за първи път… За разлика от портрета, който, скрит от чужди очи, малко по малко се изменя, разкривайки прокълнатата бездна, в която се е превърнала душата на Дориан Грей.


Повече информация
Автор Оскар Уайлд
Страници 296
Корица твърда
Език български
Година 2022
Дата на получаване 12.12.2022 г.
Издателство Сиела
ID на книга 615999
ISBN 9789542840886
Категории Световна класика
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Портретът на Дориан Грей (Твърда корица)
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.