Кошница 0

Помагало за матура по литература 11. и 12. клас

На склад
ISBN
9786192660369
24,95 лв.

Помагалото по литература за успешна подготовка за ДЗИ ще ви помогне при интерпретирането на произведенията от 11. и 12. клас, а с включените върху тях разработки ще придобиете умението да напишете лесно и без притеснения отлично есе и литературноинтерпретативно съчинение (ЛИС).

Първата част на помагалото разглежда произведенията, изучавани в 12. клас, като материалът за всяко от тях е представен в три модула:

  • Работен лист, в който художественият текст е разбит на части, като към всяка част са зададени въпроси с избираем и свободен отговор. Въпросите имат за цел да насочат вниманието ви към ключовите образи и мотиви в текста, което ще повиши нивото ви на разбиране и усвояване. Така ще можете да изградите сами ваша позиция по текста, а освен това ще имате готовност да напишете есе и ЛИС.;
  • Интерпретации на ключови образи, мотиви и символи, присъстващи в художествената творба. Написани любопитно и разбираемо (често под формата на диалог ученик-учител), интерпретациите ще ви помогнат да вникнете в творбите и да извлечете ключовите идейни послания.;
  • Разработки, съдържащи планове и логически схеми за създаване на ЛИС и есе по конкретното произведение, упражнения за генериране на идеи и за активиране на въображението, готови тези или развити отделни аргументативни части, насоки и подробни препоръки. Тук ще намерите и оригинални съпоставки между литературните произведения и култови песни.

Втората част на помагалото е посветена на произведенията от 11. клас, които са представени с работен лист. От него ще можете да извлечете цялата необходима информация както за решаването на Модул 2 от ДЗИ, така и за написването на есе и ЛИС.

Независимо от темата, която бъде зададена на матурата, материалите, включени в помагалото, ще ви помогнат да напишете блестящо есе и ЛИС.


Повече информация
Автор Влади Владев
Страници 458
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 2.04.2024 г.
Издателство Асеневци
ID на книга 619021
ISBN 9786192660369
Категории Учебна литература и помагала
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Помагало за матура по литература 11. и 12. клас
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.