Кошница 0

Нови и избрани разкази

На склад
ISBN
9789542844655
18,00 лв.

В книгата са включени и някои от най-впечатляващите разкази и новели на писателя, излизали през годините. Необикновени истории с привкус на магия и мистерия, изпълнени със смайващи обрати, свеж хумор и самоирония.

В новите си разкази Алек Попов се обръща към стилистиката на класическата ренесансова новела, позната ни от „Декамерон“ на Бокачо, за да я обогати и надгради с нови теми, съвременно светоусещане и лексика. Той дава пълна свобода на въображението си, като създава виртуозни сюжети и галерия от ярки, запомнящи се образи, чиито житейски перипетии и вътрешни катарзиси ги карат да търсят и да преоткриват себе си.

Средата, в която се разгръщат сюжетите на Алек Попов, често е екзотична – от топлите средиземноморски брегове, обвеяни с дъх на билки, до джунглите на Африка и Азия и суровия пейзаж на Северна Европа, – но той изследва с еднакво внимание и най-непосредствената реалност, като търси вратички към магическия свят на духа дори сред шубраците във вътрешния си софийски двор.

Парадоксът, иронията, виталната еротика, в съчетание с будното социално чувство на писателя, произвеждат една правдива  и пластична картина на човешкото състояние в началото на ХХI век, очертавайки вечните разломи между атавизма и прогреса, истината и лицемерието, творчеството и технологията, духа и материята, родното и чуждото.


Повече информация
Автор Алек Попов
Страници 300
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 30.10.2023 г.
Издателство Сиела
ID на книга 618045
ISBN 9789542844655
Категории Съвременна българска литература
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Бестселъри от български автори
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Нови и избрани разкази
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / Офис
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.