Кошница 0

Новаторите. Как неконформистите движат света

На склад
ISBN
9789547714731
30,00 лв.

Кои са новаторите?
Те виждат нещата различно. Те не се съобразяват със статуковото. Те не само мечтаят, но и създават. Те творят и вдъхновяват. Те движат човечеството към прогрес.
Книга, която ще промени и вас!

Повече информация
Автор Адам Грант
Страници 368
Корица твърда
Език български
Година 2023
Дата на получаване 1.06.2023 г.
Издателство Кръгозор
Преводач Божидарка Чобалигова
ID на книга 617169
ISBN 9789547714731
Категории Бизнес и икономика
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Бестселърите тази седмица
Книги бестселъри 2023

Има два пътя за постигането на цел – конформизъм и новаторство, казват психолозите. Конформизмът е следване на множеството по добре познати пътища и поддържане на статуквото. Новаторството е поемането по неотъпкан път: защитаването на нови идеи, които не отговарят на общоприетите правила, понякога дори са революционни и рано или късно водят до подобрения, напредък, прогрес. Разбира се, нищо не е напълно ново, тъй като всичките ни идеи са повлияни от вече наученото.

„Според моето определение новаторство означава раждане, внедряване или развиване на идея, която е едновременно нова и практична, относително необичайна в дадена област и има потенциал да я подобри. Новатори са хората, които превръщат идеите си в реалност. Стимулират творчеството и вдъхновяват и другите да бъдат съзидателни и иновативни личности. Те имат естествена склонност да прегръщат несигурността и да не се съобразяват с общественото одобрение; просто не се притесняват от цената на неконформизма. Програмирани са да се борят с отживели вярвания, да бъдат бунтовници, революционери, подбудители, отцепници и опозиционери, които не се поддават на страха и не се притесняват от отхвърляне или осмиване. Тази книга ще ви предостави практически инструменти, с които да отприщите скритите си творчески сили и да станете новатори!“
Адам Грант

„Новаторите“ е една от най-значимите и увлекателни книги, които съм чела някога, пълна с изненадващи и силни идеи. Тя не само ще промени гледната ви точка за света, а може да преобърне самия ви начин на живот. И е много възможно да ви вдъхнови да промените света си."
Шерил Сандбърг, главен оперативен директор на Facebook и автор на предговора

„След като създадох стотици видове бизнес – от авиокомпании до влакове, от музика до мобилни телефони, а сега и компания за космически туризъм, най-големите ми предизвикателства и успехи бяха свързани с убеждаването на други хора да погледнат на света по различен начин. „Новаторите“ разкрива как може да се постигне това и ще ви вдъхнови за творчество и промяна.“
сър Ричард Брансън, основател на The Virgin Group

 

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Новаторите. Как неконформистите движат света
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.