Кошница

Нямата рече: Кръвта вода не става

На склад
ISBN
9789542842057
15,90 лв.

Продължение на заобичаната от хиляди читатели Нямата рече на Галина Танева.

Повече информация
Автор Галина Танева
Страници 192
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 9.03.2023 г.
Издателство Сиела
ID на книга 616462
ISBN 9789542842057
Категории Съвременна българска литература
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Бестселъри от български автори

Неизпятата приказка на Велика Нямата продължава във втората книга от поредицата Нямата речеКръвта вода не става. Този път в село Устрем хора̀ ще залюлеят лазарки, агнета ще се пекат за Гергьовден и млади момичета ще наричат на Еньовден. Магичните думи на песните отново ще огласят селото, а още една голяма любов ще се опита да поправи счупеното в миналото.

Младият писател Крум се озовава в Устрем в търсене на вдъхновение. Там открива красотата на едно запазило традициите си село, което следва старите обичаи и посреща празниците в пъстрите одежди на своите деди. Той ще осъзнае, че ни най-малко не познава собствената си история, както и тази на рода си.

Търсенията му ще го отведат до манастира „Св. Троица“ и легендите му за вехти войводи. Ще се включи в живота на село и ще срещне Керана – красивата и магична внучка на Велика Нямата, а именно последната, най-мистичният човек в историята на селото, неусетно ще го поведе по следите на родово проклятие, свързващо него и любимата му.

Докато един ден Крум просто ще разбере, че не той е намерил своето вдъхновение, а то – него. Крум ще напише своя роман, Велика ще поправи това, което е счупено, а всички ще научат още един урок, който е най-важен – кръвта вода не става!

Колоритен диалект, истински и неповторими традиции и обичаи, фолклор, който сякаш оживява – това е поредицата Нямата рече. И любов. Защото България и българското са любов.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Нямата рече: Кръвта вода не става
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.