Кошница 0

Нямата рече: Сърцето що дума, право е

На склад
ISBN
9789542840282
Special Price 12,65 лв. Regular Price 14,90 лв.
Завладяващ роман, който съживява автентичния фолклор на едно опазило традициите си българско село.

Завладяващ роман, който съживява автентичния фолклор на едно опазило традициите си българско село.

Млада българка, отраснала в чужбина, попада в един непознат и непонятен за нея свят, след като по мистичен начин се озовава в живота на прапрапрабаба си. Там тя трябва да научи повече за собствената си родова история, да опознае красивите традиции и обичаи в българското село и да усвои уроци, които ще освободят душата ѝ от болката вътре в нея. По трудния ѝ път ще я водят Велика Нямата, прозорлива билкарка, събрала в себе си цялата вековна мъдрост на народа ни, и отец Никола, добронамерен свещеник, който милее за съдбата на съселяните си.

В книгата са подробно описани автентичните обреди, традиции и обичаи през зимата от село Устрем, пресъздадени по спомените на малкото останали живи баби, а и от това, което самата авторка помни. Записани са автентични текстове на песни, пети в селото, събирани дума по дума. Ще се запознаете с някои моменти от бита на българите в Устрем, както и с типични ястия, чието приготовление е част от магията на българщината.

Колоритен диалект, истински и неповторими традиции и обичаи, фолклор, който сякаш оживява - това е Нямата рече. И любов. Защото България и българското са любов.

Галина Танева е израснала в село Устрем. Омъжена е, има три деца и живее в чужбина, но любовта към родното гори в сърцето ѝ. През 2021 година на бял свят се появи първата ѝ книга - Шепот от Сакар, сборник с разкази за живота на село през XIX век, a топлият читателски прием я мотивира да излее душата си в Нямата рече, една чудотворна приказка за българското.


Повече информация
Автор Галина Танева
Страници 208
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 2.09.2022 г.
Издателство Сиела
ID на книга 615236
ISBN 9789542840282
Категории Фолклор
Книги на български език
Промоции
Промоции
Бестселъри от български автори
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Нямата рече: Сърцето що дума, право е
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.