Кошница 0

НЕвярно с оригинала. Разкази

На склад
ISBN
9786192440626
12,00 лв.

Книгата НЕвярно с оригинала е компилирала в едно художествено четиво документални свидетелства от обществения ни живот от последните десетилетия. Ще се срещнете с герои, чиито сетива са напълно закърнели за истината, и други които се надяват, че могат да се преборят с процесите и хората, които й пречат.

Справедливостта е основен жалон на историите в тази книга. Всички герои в нея търсят по свои пътища вина, или оправдание за начина, по който се е стекъл животът им. В епилога на НЕвярно с оригинала авторката Еми Мариянска е направила една своеобразна картина на обществените взаимоотношения по следния начин:

"В продължение на десетилетия ние с вас живяхме в едно общество, но различен живот – несправедливо щастлив за едни, и несправедливо нещастен за други. Някои съвсем незаслужено станаха победители, други бяха превърнати в жертви; някои избраха да са бунтари, други предпочетоха да останат бездушни зрители. Победителите постоянно говореха за равенство пред закона, но не бяха равни с жертвите. Победителите говореха едно, а правеха друго; уверяваха жертвите си, че правят всичко за тяхно добро, а за жертвите ставаше все по-лошо. Щастливите не ставаха бунтари, а бунтарите не можаха да си извоюват щастие. Но каквато и да беше разликата между всички тези типажи, победителите си приличаха помежду си, и жертвите – също. И някъде между лицемерието на щастливите „победители“, крясъците на отчаяните бунтари и бездушието на мълчаливите, пагубно се разруши отвътре цялото ни общество. Срутиха се устоите му за Морал, заличиха се критериите му за Добро и Зло. И все пак, Надежда има!... Какъв би бил смисълът да сме живи, ако живеем без надежди?..."


Повече информация
Автор Еми Мариянска
Страници 360
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 10.02.2023 г.
Издателство ИнфоДАР
ID на книга 616350
ISBN 9786192440626
Категории Съвременна българска литература
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:НЕвярно с оригинала. Разкази
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.