Кошница 0

Нерон

На склад
ISBN
9786192433048
Special Price 31,50 лв. Regular Price 35,00 лв.

В „Нерон“ Древен Рим оживява: пожароопасните улици, смъртоносните политически интриги и грандиозните архитектурни проекти. Това е кървавата био­графия на един от най-известните императори на Рим, но в ръцете на Еверит и Ашуърт животът на Нерон е и поучителна история за храбростта, която е нужна, за да се управлява.

Името на римския император Нерон отдавна е нарицателно за жестокост, упадък и деспотизъм. Според легендите той подпалил Рим и подрънквал на лирата си, докато градът горял. Сетне построил огромен дворец върху овъглените му руини. Извършил кръвосмешение с майка си, която заговорничела и убивала, за да го възкачи на трона, а по-късно поръчал смъртта й.

Но тези истории, оставени от негови съвременници, които са го мразели, едва ли описват точно лич­ността на Нерон. Затова известният историк Антъни Еверит и разследващият журналист Роди Ашуърт предлагат преоценка на неговия живот. Противно на популярната памет, по времето на Нерон империята била в разцвет. Той ръководел дипломатически триумфи, а легионите му победили пламенната британска кралица Будика, повела един от най-големите бунтове, с които Рим някога се е сблъсквал. Обичал изкуството, културата и музиката и си спечелил лоялността на по-ниските класи с фантастични спектакли.


Повече информация
Автор Антъни Еверит, Роди Ашуърт
Страници 480
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 2.05.2024 г.
Издателство Прозорец
Преводач Мария Михайлова
ID на книга 619229
ISBN 9786192433048
Категории Биографии
Книги на български език
Нови книги
Нови заглавия тази седмица
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Нерон
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.