Кошница 0

Рим 2.0

На склад
ISBN
9786197736083
15,00 лв.

След няколко книги в други жанрове, това е първи исторически роман за Миодраг Ковачевич, действието, на който се развива в Римската империя, но по по-различен от познатия в учебниците сценарий.

Западната римска империя е отблъснала натиска на варварите през 4./5. век и се готви за празнуването на 1500 г. от основаването на Града (748 г. от н.е.). Квинт Емилий, скриба от Канцеларията на императора, обаче от години забелязва белези на нова криза. Странна болест на императора му позволява ежедневно да се среща с владетеля. Дали беседите им ще открият пред Цезар път за спасяването на Рим, а на Квинт – тайната на заболяването на Август?

`В коридора пред кубикулата Квинт седна на една от мраморните пейки и се загледа в плетеницата от шарки на разноцветните мрамори по стената. После затвори очи и с наслаждение отново мислено измина пътя от купола дотук. Тишината се нарушаваше единствено от ромона на водата във фонтаните и когато напълно се отпусна, усети отново да го обгръща тъга. Неговият любим Рим също потъваше в тишината, а човекът, който можеше да промени това, лежеше немощен в спалнята отсреща, въпреки че, както беше казал Веспасиан: „Caesarem decet stantem mori“ (На Цезаря подобава да умре прав).`

 


Повече информация
Автор Миодраг Ковачевич
Страници 255
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 18.07.2023 г.
Издателство Ерове
ID на книга 617474
ISBN 9786197736083
Категории Исторически романи
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Рим 2.0
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.