Валута
Кошница

Не се казвам Мириам

На склад
ISBN
9786190207436
20,00 лв.
В романа си „Не се казвам Мириам“ Майгул Акселсонни превежда през живота на жена от ромски произход, преживяла ужаса на Втората световна война.
Повече информация
Автор Майгул Акселсон
Страници 480
Корица мека
Език български
Година 2020
Дата на получаване 10.12.2020 г.
Издателство Колибри
ID на книга 611670
ISBN 9786190207436
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги

„Не се казвам Мириам“ превежда читателя през живота на една жена от ромски произход, преживяла ужаса на Втората световна война. Малика е изпратена в Аушвиц, където е принудена да промени името си на Мириам, за да оцелее. Дори след войната, когато заживява в Швеция, тя продължава да пази своята истинска идентичност в тайна. Миналото ? обаче я преследва и не ? дава покой. Настъпил е мигът Мириам да разкрие тайната си, но как ще бъде приета тя? „Не се казвам Мириам“ е роман за срама, вината и страха от неизказаната истина, за най-потресаващата част от историята на Европа, за отношението към ромите и за живота в Швеция след войната.

Майгул Акселсон (р. 1947 г.) е авторка на 8 романа и няколко документални произведения. Става известна с романа си „Априлската вещица“, удостоен с три награди и преведен на 25 езика. Акселсон проявява силна чувствителност към проблемите на третия свят, на детската проституция, на бедността в родната ? Швеция. Като ни припомня мрачното и не толкова далечно минало, с романа си „Не се казвам Мириам“ авторката ни кара да се замислим и над непреодолените предразсъдъци в цивилизования свят.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Не се казвам Мириам
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.