Кошница 0

Последна спирка Аушвиц

Няма наличност
ISBN
9789542831815
Special Price Regular Price
Единственият мемоар, написан в лагера на смъртта.

Единственият мемоар, написан в лагера на смъртта.

„Описанията на Де Винд на хората и преживяванията им в Аушвиц – на затворниците, на охраната, на оградите, на храната, на татуировките, на душовете и на касапницата – предлагат дълбоко вникване в един човек, който е бил наблюдателен, докато го наблюдават, и който вероятно без дори да има намерение, е съхранил спомените си за момента, когато думите ще победят нацистите, когато техните престъпления е трябвало да бъдат извадени на показ, за да не се допуска да се случат отново.“

Джон Бойн, автор на „Момчето с раираната пижама“

Доколкото е известно, „Последна спирка Аушвиц“ е единственият мемоар, написан в лагера на смъртта. Еди де Винд е лекар, който е изпратен на гибел с любимата му Фридел, а любовта е единствената им опора срещу нацистките зверства. През погледа на Де Винд лагерът оживява такъв, какъвто е бил – най-близкото до ада място на земята, но дори там доброто и надеждата продължават да цъфтят и да носят утеха.

Ето затова се навеждам толкова от прозореца към Блок 10, където е тя. Ето затова нейната ръка стиска толкова силно телената мрежа на прозореца й. Ето затова тя обляга глава на дървената рамка. За да не угасне стремежът й към мен, да не угасне копнежът ни към онези обвити в мъгла сини планини.


Повече информация
Автор Еди де Винд
Страници 304
Корица мека
Език български
Година 2020
Дата на получаване 4.05.2020 г.
Издателство Сиела
Преводач Христо Димитров
ID на книга 610412
ISBN 9789542831815
Категории Съвременна преводна литература
Бестселъри 2020
Книги на български език
Бестселъри 2021
Бестселъри 2022
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Последна спирка Аушвиц
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.