Валута
Кошница

Наследниците на Иван Асен II

На склад
ISBN
9789545742484
19,99 лв.

Роман за едно преломно време в съдбата на България.

 Чрез майсторски заплетения сюжет и пъстрата палитра от изваяни образи, Иван Тренев ни показва разлагащата сила на властолюбието и едно съществуване, в което духът осиромашава и става чужд на подвига и саможертвата.

Повече информация
Автор Иван Тренев
Страници 416
Корица твърда
Език български
Година 2021
Дата на получаване 23.01.2023 г.
Издателство Световна библиотека - София
ID на книга 616222
ISBN 9789545742484
Категории Съвременна българска литература

В центъра на изпълнения с перипетии сюжет са образите на царица Ирина, севастократор Александър, сина му Калиман, княгините Тамара и Мария, незаконния син на цар Калоян – Витлеем, патриарх Йоаким I, царедворци и хора от народа. Иван Тренев тълкува художествено вечно актуалната тема за разлагащата сила на властолю­бието и онези зли амбиции, които не знаят преграда по пътя към властта, показва ни как себелюбието затваря човека в нищожния свят на едно съществуване, в което духът осиромашава и става чужд на подвига и саможертвата.

Цар Иван Асен II умира и за могъщото му царство, опряно на три морета, настъпват преломни дни. Изпълзяват предателите и себелюбците. Чужда на всяко благородно дело, царица Ирина вижда на върха единствено себе си и сина си Михаил, но севастократор Калиман и неговите привърженици също не признават прегради по пътя към властта. В двореца започват интриги и убийства.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Наследниците на Иван Асен II
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.