Кошница

Монтесори- съвременният подход

На склад
ISBN
9786197586220
19,95 лв.
В „Монтесори – съвременният подход“ ще откриете добре подредено и ясно представяне на основните принципи и философия на Монтесори метода, както и историческо проучване на измененията му по време на дългогодишното му прилагане.
Повече информация
Автор Пола Полк Лилард
Страници 226
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 20.01.2021 г.
Издателство Асеневци
ID на книга 611842
ISBN 9786197586220
Категории Други
Книги на български език
Нови книги

„Монтесори – съвременният подход“ е незаменима книга за всеки, който търси отговор на въпросите:

  • Какво представлява Монтесори методът?
  • Неговите революционни идеи за ранното детско образование приложими ли са в съвременния свят?
  • За всички деца ли е подходящ методът?

В книгата ще откриете добре подредено и ясно представяне на основните принципи и философия на Монтесори метода, както и историческо проучване на измененията му по време на дългогодишното му прилагане. Лилард споделя историята на младата Мария Монтесори и съзряването ѝ като педагог, уважаващ детето като личност и допринасящ за пълноценното му развитие. Авторката засяга още задачите на педагозите, подготвената Монтесори среда и поведението на децата в нея, както и други различни аспекти на метода.

Пола Полк Лилард пише едновременно от гледната точка на педагог и на загрижен родител. Нейният ентусиазъм относно обучението на собственото ѝ дете в Монтесори училище я вдъхновява тя самата да изгради кариера като Монтесори педагог. Отдадеността ѝ я превръща в един от водещите съвременни гласове в Монтесори движението, а книгите ѝ са задължителни за всеки родител с интерес към метода или обучаващ се Монтесори педагог. Настоящата книга е сред най-подробните източници на информация за Монтесори метода и ще ви помогне да отгледате самостоятелни и уверени деца.
 

„Тази книга може да се препоръча като въведение към идеите на Монтесори на всички професионалисти, занимаващи се с човека. Задължително е родителите и другите възпитатели да я прочетат като нещо обичайно, тъй като е най-добрата сред този тип литература.“
Д-р Марио М. Монтесори

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Монтесори- съвременният подход
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.