Валута
Кошница

Мадам

На склад
ISBN
9789543986507
20,00 лв.
Романът „Мадам“ е предизвикателство – интелектуално, познавателно, емоционално. Дръзкият поток на авторовата мисъл се носи устремно из меандрите на сюжета.
Повече информация
Автор Антони Либера
Страници 464
Корица мека
Език български
Година 2020
Дата на получаване 24.11.2020 г.
Издателство Труд
ID на книга 611583
ISBN 9789543986507
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език

Под гротескната маска на донякъде инфантилни юношески чувства е скрит друг пласт, носещ сериозни прозрения за гражданската съвест и цивилизационната памет, както и въпроси за това как и защо живеем. Романът е предизвикателство – интелектуално, познавателно, емоционално. Дръзкият поток на авторовата мисъл се носи устремно из меандрите на сюжета, срещайки по пътя си плитчините на Русо, вихрите на Волтер, съблазните на Гьоте и възлите на абсурда на Бекет, за да ни поведе към пристана на мъдрите прозрения и внушения.

Антони Либера (род. 19.04.1949 г. във Варшава) е полски писател, литературен критик, режисьор, познавач на творчеството на Самюел Бекет (превел е почти цялото му творчество). Превеждал е също Уилям Шекспир („Макбет”), Оскар Уайлд, трагедии на Софокъл („Антигона“, „Едип цар“), стихове на Фридрих Хьолдерлин и Константинос Кавафис („Итака“). Автор на разкази, повести, есета и романа „Мадам”, който излиза през 1989 г. и оттогава е обект на непрестанен интерес в Полша и чужбина (за 21 години – 21 издания на различни езици). Отличен е с няколко литературни награди и попада в списъка на Полското радио и Института на книгата със 100-те най-добри полски заглавия на столетието след възстановяването на независимостта на Полша през 1918 г.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мадам
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.