Кошница 0

Мъртви лъвове

На склад
ISBN
9789542840091
5,00 лв.
Блатната къща е мястото, където изпадналите в немилост агенти от британското разузнаване отиват, за да прекарат остатъка от кариерата си, вършейки рутинна и безсмислена работа. Или докато напуснат.

Блатната къща е мястото, където изпадналите в немилост агенти от британското разузнаване отиват, за да прекарат остатъка от кариерата си, вършейки рутинна и безсмислена работа. Или докато напуснат.

Малцина успяват да се измъкнат от блатото и да възстановят репутацията си с къртовски труд и голяма доза късмет. Шанс за изкупление се появява с трупа на пенсиониран шпионин от Студената война, намерен в автобус край Оксфорд. Въпреки мнението на всички Джаксън Ламб е убеден, че става дума за убийство.

Докато агентите се ровят в обстоятелствата около престъплението, разкриват сенчеста плетеница от древни тайни от Студената война. В дъното на всичко, изглежда, стои Александър Попов – най-опасният човек на света. Проблемът е, че Попов е мит. Торбалан. Страшилище, с което плашат младите шпиони.

Но броят на труповете расте. А чудовищата явно са истински.

„Интелигентен британски хумор в най-добрата му форма. Забележителен, брилянтен шпионски роман.“ – Кара Блек, авторка на бестселъри на New York Times

 

„Херон вероятно е най-грамотният и ироничен писател на трилъри в Англия днес.“ – Publishers Weekly

„Изключително находчива сатира на класическия британски шпионски роман.“ – Асоциацията на авторите на криминални романи


Повече информация
Автор Мик Херон
Страници 384
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 1.08.2022 г.
Издателство Сиела
ID на книга 615108
ISBN 9789542840091
Категории Трилъри и криминални романи
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мъртви лъвове
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.