Кошница 0

Кратка история на Франция

На склад
ISBN
9789543981199
19,99 лв.

Тази книга предоставя точна и коректна информация за френската история от началото на средните векове до днешно време – от Карл Велики до Жак Ширак. Тя е най-съвременното и изчерпателно изследване на историята на Франция.

Сред основните теми на книгата са отношенията между държавата и обществото, влиянието на войната и други важни въпроси, като притежаването и използването на политическата власт. В нея са разгледани забележителни личности: Филип Август, Анри IV, Луи XIV, Робеспиер, Наполеон, Дьо Гол, а също съдържа и данни от историците, които проучват социалната сфера – обикновените хора, социалните структури, разбиранията и икономическото развитие. В това издание има много нова информация за последните изследвания, добавени в главата за съвременна Франция – общество и политическа система в криза, и които са резултат от глобализацията, международния тероризъм, расовото напрежение и загубата на доверие в политическите лидери.


Повече информация
Автор Роджър Прайс
Страници 376
Корица мека
Език Български
Година 2011
Дата на получаване 7.02.2024 г.
Издателство Труд
Преводач Петър Тодоров
ID на книга 618631
ISBN 9789543981199
Категории История
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кратка история на Франция
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.