Кошница

Кратка история на България

На склад
ISBN
9789542842538
23,00 лв.

В „Кратка история на България“ са проследени механизмите на изграждането на българската нация, процесите, довели до нашето Възраждане и Освобождение, политическите борби, външните влияния, социалните, етнически и религиозни конфликти.

Повече информация
Автор Ричард Крамптън
Страници 334
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 14.03.2023 г.
Издателство Сиела
ID на книга 616515
ISBN 9789542842538
Категории Политика

От праисторията до влизането на България в НАТО, през всички големи успехи и кризи, възходи и падения, в „Кратка история на България“ британският изследовател Ричард Крамптън предлага един цялостен поглед върху историята на нашата страна в контекста на балканската и световната история.

Този различен, външен поглед към миналото ни е нужен, интересен и провокиращ размисли и преосмисляне. Британският историк, роден през 1940 г., е посветил голяма част от кариерата си на изследването на източноевропейската и конкретно на българската история. Той е написал общо пет книги за България, като се фокусира основно върху историята на страната ни от Възраждането до днес.

Подробно са разгледани будещи силни емоции теми като богомилството, ролята на Русия в нашата история, борбите за освобождението на Македония, политическото насилие, ролята на България през Втората световна война, престъпленията на комунистическия режим, особеностите на прехода към демокрацията.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кратка история на България
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.