Кошница

Когато родителите се разделят

Няма наличност
ISBN
9786190209676
В разговорите си със социалната асистентка Инес Анжелино, събрани в книгата „Когато родителите се разделят“, Франсоаз Долто подлага на задълбочен анализ трудностите, изживявани от децата на разведени родители, и възможностите за по-безболезненото им преодоляване.
Повече информация
Автор Франсоаз Долто
Страници 192
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 11.02.2022 г.
Издателство КоЛибри
ID на книга 614068
ISBN 9786190209676
Категории Популярна и приложна психология
Книги на български език
Нови книги

В сътрудничество с Инес Анжелино

Франсоаз Долто (1908-1988) е една от най-големите фигури на френската и на световната психоаналитична наука. Последователка на Фройд, съратничка и приятелка на Жак Лакан, една от основателките на Парижката психоаналитична школа, Долто винаги е поставяла в центъра на своите интереси и на клиничната си работа детето и неговите проблеми, неговото развитие, неговото бъдеще. В разговорите си със социалната асистентка Инес Анжелино, събрани в книгата „Когато родителите се разделят“, тя подлага на задълбочен анализ трудностите, изживявани от децата на разведени родители, и възможностите за по-безболезненото им преодоляване.

Тази книга не е есе по психоанализа и не съдържа описания на клинични случаи, но всичко споделено от мен е основано на клиничния ми опит. Това е по-скоро книга на гражданка, психоаналитичка по професия, която се интересува от несъзнаваните страдания на децата, страдания, които винаги се дължат на неизреченото или на лъжата, изречена „за тяхно добро“.

Франсоаз Долто

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Когато родителите се разделят
Вашият рейтинг
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.