Кошница

Каузата на юношите

Няма наличност
ISBN
9786190206248
В „Каузата на юношите“ Франсоаз Долто дава важни отговори и помага на всички родители в комуникацията с техните деца в един от най-трудните периоди, а именно тийнейджърските години.
Повече информация
Автор Франсоаз Долто
Страници 360
Език български
Година 2021
Дата на получаване 14.01.2021 г.
Издателство Колибри
ID на книга 611802
ISBN 9786190206248
Категории Популярна и приложна психология
Книги на български език
Нови книги

След големия успех на „Каузата на децата“ Франсоаз Долто пише „Каузата на юношите“ (1988), където продължава анализа си на съзряването на човешкото същество, като го пренася във времето на юношеството. През този труден, понякога мъчителен период от живота, когато се изгражда личността, когато юношата се търси, лута се, експериментира, родителите, учителите и обществото като цяло имат огромната отговорност да го подкрепят, да му помогнат да премине по-безболезнено към зрялата възраст.

Със свойствената си чувствителност Долто се спира на проблемите на младите хора, като отново призовава към зачитане на личността и свободата им, към доверие в силите и възможностите им – и към законодателни мерки, които да разширят правата им.

„Каузата на юношите“, фундаментален труд, който голямата психоаналитичка завършва малко преди смъртта си, поставя финалния щрих на един живот, отдаден на науката и човека.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Каузата на юношите
Вашият рейтинг
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.