Кошница 0

Къде си, слънце

Няма наличност
ISBN
9789547714632

Приказка за приятелството и смелостта, за светлината, която носи живот и радост. Чудесен финал на трилогията, посветена на верните приятели, на безкрайната мъдрост на природата, на обичта и надеждата.

 

Трета книга от трилогията приказки за краставото жабче.

В „Къде си, слънце”  жабчето е изправено пред следващото трудно предизвикателство. Пролетта е дошла, дърветата са покрити с листа, цветята цъфтят, животните се събуждат от зимен сън, а самодивите се връщат от далечното Самодивско царство. Без да искат, жабчето и таласъмът разбуждат халата – най-голямото чудовище на света. Халата е спала няколко века и е толкова гладна, че гълта слънцето. Над земята пада черен мрак, става студено и страшно, в гората пристигат зловредните създания. Жабчето се впуска във вълнуващо приключение, за да освободи слънцето.

В книгата Юлия Спиридонова отново ни среща с приказни герои и създания от българския фолклор – самодиви, таласъм, хала, горска вещица, дидиен, караконджо, стопан и други. Красивите илюстрации отново са дело на Пенко Гелев – илюстратор, художник на комикси и създател на анимационни филми.

 


Повече информация
Автор Юлия Спиридонова
Страници 32
Корица мека
Език Български
Година 2022
Дата на получаване 18.01.2024 г.
Издателство Кръгозор
ID на книга 618519
ISBN 9789547714632
Категории Приказки
Книги на английски език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Къде си, слънце
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.