Валута
Кошница

Избрани истории

На склад
ISBN
9786191867257
20,00 лв.
Георги Господинов разказва така, сякаш текстът изниква като растение, а четенето се превръща в разходка. Някои от тези разкази отдавна са станали част от собствената ни история, минали са граници, превърнали са се във филми.
Повече информация
Автор Георги Господинов
Страници 248
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 13.05.2022 г.
Издателство Жанет 45
ID на книга 614575
ISBN 9786191867257
Категории Съвременна българска литература
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Бестселъри 2022
Бестселъри
Бестселъри от български автори

Някои от тези разкази отдавна са станали част от собствената ни история, минали са граници, превърнали са се във филми. Сред тях са Сляпата Вайша, Обащиняване, Кристин, която маха от влака, Белите гащи на историята, Коледната душа на едно прасе, Закъснелият дар, Да търсиш Карла в Лисабон, Божури и незабравки, И всичко стана луна… Първата история е писана преди 25 години, последната – миналата Коледа. Истории с предчувствие за чудо, както казва Гаустин – за любов и разминавания, за влакове и гари, за последните 8 минути и 19 секунди на Земята, защо е важно да търсиш и да не намираш една жена. И как в някои разминавания има повече любов, отколкото във всички срещи на света. В тези истории, така избрани и подредени, неусетно минаваме от собственото си детство през любовите и самотите до тревожността на последните дни.

Георги Господинов разказва така, сякаш текстът изниква като растение, а четенето се превръща в разходка.

Йорг Магенау, Германия

Да четеш разказите на Господинов, е като да влезеш в машина на времето – едно разширяващо съзнанието пътуване през водовъртежа на историята и лабиринтите на човешкия ум.

Награда Цинклар за изкуството на разказа, Дания, 2021

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Избрани истории
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / Офис
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.