Кошница 0

Едисон. Живот и изобретения

На склад
ISBN
9789549640540
16,00 лв.

"Възможността се пропуска от повечето хора, защото е в работнически дрехи и изглежда като работа. Нашата най-голяма слабост се крие в това, че лесно се отказахме. Най-сигурният път да успеем, е винаги да опитваме още веднъж." ~ Томас Едисон

Повече информация
Автор Франк Л. Дайър, Томас К. Мартин
Страници 236
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 1.12.2022 г.
Издателство Веси
ID на книга 615912
ISBN 9789549640540
Категории Биографии
Книги на български език
Нови книги

Томас Алва Едисон (1847-1931) е определян като "най-великия изобретател на Америка". В течение на половин век регистрира 1093 патента само в САЩ и отделно още десетки в други страни. На него човечеството дължи развитието на електрификацията (крушката с нажежаема жичка, електромотора), звукозаписната техника (микрофона, високоговорителя, грамофона), кинематографията (камерата и прожекционния апарат) и прочие.

След дългогодишни скитания и всевъзможни приключения из Средния Запад като юноша, след отчаяна борба за оцеляване в Бостън и Ню Йорк като млад мъж, през 1876 г. Едисон основава изследователската лаборатория в Менло Парк, Ню Джърси, където разработва повечето свои изобретения, разчитайки на грижливо подбирани сътрудници. За Едисон са работили Хенри Форд, Никола Тесла и други видни личности на епохата. Той остава близък приятел с Форд и Харви Файърстоун - най-крупния производител на автомобилни гуми, до края на живота си.

Този, до голяма степен автобиографичен труд е съставен от тримата най-доверени на Едисон служители.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Едисон. Живот и изобретения
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.