Кошница 0

Нютон: Задникът, който преоткри вселената

На склад
ISBN
9789545742651
19,90 лв.
Исак Нютон, геният, който преоткри вселената, е бил невъзможен задник. В тази пълнокръвна, написана без заобикалки и с много хумор биография на великия учен астрономът Флориан Фрайщетер разкрива защо този дяволски извод е неизбежен.

Нютон е мразил безгранично Робърт Хук, откраднал е целия научен труд на Джон Фламстийд, съсипвайки кариерата му, без дори да се замисли за момент. Провеждал е отровна битка с Готфрид Лайбниц за признанието кой е изобретил диференциалното смятане, като се е опитвал да изкара великия германски учен архизлодей и приживе, и след смъртта му. По всичко личи, че Нютон е бил хитрец и затворен в себе си антисоциален отмъстител. Освен това е бил алхимик и религиозен фанатик, прекарал години в безсмислени изчисления кога точно ще настъпи Апокалипсисът.

Документирайки всичко това, авторът ни убеждава, че Нютон никога не би направил своите велики открития, разтърсили из основи научния свят, ако не е бил такъв безскрупулен егоманиак. Показва ни как характерното му несъгласие със статуквото е в основата на редица от научните му постижения.

Тази книга е изумително изследване на характера и живота на един потресаващ гений, но и ужасен задник.


Повече информация
Автор Флориан Фрайщетер
Страници 256
Корица твърда
Език български
Година 2022
Дата на получаване 18.11.2022 г.
Издателство Световна библиотека
ID на книга 615804
ISBN 9789545742651
Категории Биографии
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Нютон: Задникът, който преоткри вселената
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.