Кошница 0

Двама братя

Няма наличност
ISBN
9789542833499
Най-новата книга на Бен Елтън - автор на „Известен и мъртъв“. „Двама братя“ на изключителния британски писател Бен Елтън е сред най-добрите романи за Третия райх.

"Двама братя" на изключителния британски писател Бен Елтън е сред най-добрите романи за Третия райх, роман за борбата на две момчета срещу собствената им родина, която ги отхвърля. Борба в името не само на оцеляването, но и на нещо по-важно - в името на любовта.

В един мразовит берлински ден на 1920 г. се раждат две бебета, обречени да воюват със своята родина. Двама братя, които делят всичко помежду си - освен момичето, което обичат. Двама близнаци по всичко, но не и по кръв.

В деня на раждането им в задушна мюнхенска бирария на бял свят се появява още едно бебе. Като много други бебета и това бе шумно и искаше внимание. Когато откри, че има глас, то го използва само за да крещи, а когато разбра, че има юмруци, ги размаха злобно, защото светът не беше такъв, каквото то искаше да бъде. Това бебе беше нацистката партия.

Германия се променя, докато тези три бебета растат. От лудите години на 20-те, изпълнени с екстатичен джаз, с разточителни забавления, но и смазваща финансова криза, до идването на власт на Хитлер и пълното преустройство на германската държава през 30-те. Ден след ден двамата братя и техните близки отстъпват под ударите на пропагандата и озверяването на довчерашните им приятели и съседи.

Докато са изправени в ъгъла като плъхове - без изход и без надежда. Но трябва да намерят начин да спасят най-ценното - своето момиче.


Повече информация
Автор Бен Елтън
Страници 632
Корица мека
Език български
Година 2020
Дата на получаване 30.11.2020 г.
Издателство Сиела
ID на книга 611594
ISBN 9789542833499
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Двама братя
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.