Кошница 0

Други цветове. (Орхан Памук) “Еднорог“

Във фрагменти от ежедневието, спомени от детството, картини от света на изкуството и света на обикновения човек, авторът не ни предлага отговори, затова пък задава въпросите, които биха помогнали да ги намерим.
Орхан Памук за себе си и света в една книга – изповед. В "Други цветове" Нобеловият лауреат застава открито пред своя читател, представяйки в поредица есета и размисли своите възгледи за литературата, за заобикалящия ни свят, за политическите реалии и за държавата на духа. Заемайки достойна писателска и гражданска позиция, авторът говори с обич и меланхолия за отечеството си, за терзанията, измъчващи духа на съвременния човек и за твърдата си вяра в литературата като изцелителка на духа. В един свят на рушащи се ценностни системи и липса на нови Орхан Памук търси истината в творчеството на големите имена в световната литература, във вечните произведения на изкуството, в открития поглед към миналото и настоящето, в почтеността към себе си и околните, в толерантността, взаимното опознаване и разбирането. Във фрагменти от ежедневието, спомени от детството, картини от света на изкуството и света на обикновения човек, авторът не ни предлага отговори, затова пък задава въпросите, които биха помогнали да ги намерим.

Повече информация
Автор Орхан Памук
Страници 454
Корица мека
Език български
Година 2011
Дата на получаване 18.05.2011 г.
Издателство Еднорог
ID на книга 63509
ISBN 63509
Категории
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Други цветове. (Орхан Памук) “Еднорог“
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.