Кошница 0

Древните корени на българския език. Тракийски речник

На склад
ISBN
9786197624342
30,00 лв.

Настоящият труд засяга древността на българския език и дава отговор на много въпроси.
Изненадите са много – и все приятни за нас, българите. Защото от поднесената информация всеки може да се увери, че езикът на Орфей е още жив и днес отеква навсякъде.

Повече информация
Автор Павел Серафимов
Страници 528
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 17.05.2023 г.
Издателство Атеа books
ID на книга 617045
ISBN 9786197624342
Категории История
Книги на български език

Читателите ще разберат какъв е характерът на речта на Орфей: без да е нещо странно и екзотично – просто е древен вариант на нашата. Благодарение на речника от над 660 думи всеки може да се убеди в истинността на това твърдение. Повечето от тълкуванията са направени от професионални лингвисти, но до този момент никой не е събрал в цялостен труд откритията на учени, като Ерих Бернекер, Август Фик, Паул Кречмер, Вилхелм Томашек, Владимир Георгиев, Георги Сотиров и т.н.

В няколко приложения са дадени ясни обяснения защо, след като българският език е древен и е наричан тракийски в древността, е близък и до сръбски, хърватски, словенски, и др. И тук няма мистерии – като потомци на траките, разбираемо е хората, чиято реч е близка до нашата, да са наследници на тракийските ни роднини илирите, скитите и сарматите.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Древните корени на българския език. Тракийски речник
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.