Кошница 0

Депресията: начин на употреба

На склад
ISBN
9786197494457
Special Price 17,96 лв. Regular Price 19,95 лв.

По данни на Световната здравна организация (СЗО) броят на хората с депресия в света днес е между 280 и 320 милиона. Айсбергът е дълбоко в океана и това е само неговият връх.

Книгата, която държите в ръцете си, е аларма за тревожната тенденция. За неразбирането на депресията. За пренебрегването и липсата на емпатия. За ненавременното или неправилното ѝ диагностициране. За важността на проблема и нуждата от разговори по темата.

Депресията: начин на употреба ви представя обстоен анализ на факторите, отговорни за появата на депресивно състояние. Независимо дали вие или ваш близък сте се срещали с депресията, или искате да се запознаете по-добре с класификациите и характеристиките на депресивните състояния, тази книга ще бъде ваше ръководство. С откровеност и ерудиция д-р Антоанета Славова повежда читателя на пътуване към откриването, приемането и справянето с великата актриса - депресията.

Книгата се фокусира и върху един от най-важните елементи на пъзела - превенцията. Дайте си силата и куража да направлявате емоционалното объркване, да преборите тази различна в същината си болка, този различен вид тъга.

Антоанета Славова е родена в Благоевград, но на 18-годишна възраст се премества в София, където завършва медицина, специализира психиатрия и работи почти 10 години в Катедрата по психиатрия на Медицинска академия. От 1992 г. живее и създава частна практика в Южна Африка - първоначално в Дърбан, а от 2015 г. в Йоханесбург. Депресивните и тревожностните разстройства са в центъра на дългогодишния ѝ клиничен опит. Професионалният ѝ подход е фокусиран върху човешките въпроси за смисъла на съществуването, свободата, самотата и идентичността. Автор е и на романите Картини от едно бягство, считано за спасително (1997 г.), Между (2004 г.) и Луна на прозореца (AMG Publishing, 2019 г.).


Повече информация
Автор Д-р Антоанета Славова
Страници 352
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 2.11.2022 г.
Издателство AMG
ID на книга 615634
ISBN 9786197494457
Категории Популярна и приложна психология
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Депресията: начин на употреба
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.