Кошница 0

Да сложим край на времето: Където философията и физиката се срещат

На склад
ISBN
9789543208999
26,00 лв.

Диалози между индийския мислител Джиду Кришнамурти и теоретичния физик Дейвид Бом, които дискутират по разнообразни философски теми.

Джиду Кришнамурти и Дейвид Бом започват разговорите си с разглеждане на произхода на човешкия конфликт. И двамата са съгласни да го отдадат на разделителната и обусловена от времето природа на Aза, на начина, по който той ни кара погрешно да разчитаме мисълта, неизбежно базирана на ограничен минал опит. Възможността прозрението да сложи край на този погрешен мисловен процес, е обсъдена най-задълбочено.

След това фокусът се измества към изследване на значението на смъртта и към дискусия, изследваща „основата“ на битието и мястото на съзнанието във Вселената. Последните диалози разглеждат дълбоката връзка, която Кришнамурти и Бом съзират между тези основни въпроси и ежедневието, както и как бихме могли да премахнем бариерите, стоящи на пътя ни.

Приложението, съставляващо втората част на книгата, представлява два разговора, проведени три години по-късно, през 1983 г., между Бом и Кришнамурти за бъдещето на човечеството. Разговорите изследват връзките, развити в някои от ключовите моменти в диалозите от „Да сложим край на времето“.


Повече информация
Автор Дж. Кришнамурти и Дейвид Бом
Страници 476
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 6.12.2023 г.
Издателство Рива
ID на книга 618299
ISBN 9789543208999
Категории Философия
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Да сложим край на времето: Където философията и физиката се срещат
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.