Кошница 0

Цветя на злото

На склад
ISBN
9786190213161
22,00 лв.

Новото издание на „Цветя на злото“ излиза в елегантно библиотечно оформление с дизайн на Иво Рафаилов. Преводът е дело на поета Кирил Кадийски.

Поредицата ще включва най-доброто от световното поетическо наследство и е обърната към по-широка читателска аудитория. Целта е да постигне трудно осъществимия баланс между висока художествена стойност и естетически издържана визия, като остане достъпна за ученици, студенти и ценители на поезията.

След „Стихотворения“ от Константинос Кавафис и „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер читателите ще се сдобият с нови издания на „Сонети“ от Шекспир и „Ад“ от Данте Алигиери, чиито библиофилски издания са вече изчерпани, и ще могат да попълнят библиотеките си с други шедьоври както на световната класика, така и на европейския модернизъм.

* * *

За автора:
Шарл Бодлер (1821-1867) e френски поет, художествен критик и преводач. „Данте на една пропаднала епоха“ по думите на Барбе д’Орвили, „обърнат към класицизма, подхранван от романтизма“, на кръстопътя между парнасизма и символизма, певец на „модерността“, той заема първостепенно място сред френските поети.
Днес Шарл Бодлер би навършил 200 години, ако Смъртта, с която той приживе така охотно флиртува, не бе прекъснала нишката на живота му без време. За поколенията той ще остане завинаги екстравагантният денди и бунтар, преобърнал представите за поезия на цял един век, а и на следващите, със своите болезнено прелестни „Цветя на злото“.


Повече информация
Автор Шарл Бодлер
Страници 232
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 21.09.2023 г.
Издателство Колибри
Преводач Кирил Кадийски
ID на книга 617802
ISBN 9786190213161
Категории Поезия
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Цветя на злото
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.