Кошница

Бувар и Пекюше

На склад
ISBN
9786190210207
Special Price 27,00 лв. Regular Price 30,00 лв.

В едно интервю попитали Салман Рушди какво най-много харесва във френската литература. Той отговорил: Рабле и Бувар и Пекюше. Защо Бувар и Пекюше? Защото това е един Флобер, различен от онзи от Възпитание на чувствата или Мадам Бовари.

Повече информация
Автор Гюстав Флобер
Страници 386
Корица твърда
Език български
Година 2022
Дата на получаване 15.12.2022 г.
Издателство КоЛибри
ID на книга 616035
ISBN 9786190210207
Категории Световна класика

Защото това е Флобер на несериозното. Но на несериозното, скрито в самата същност на сериозните неща. Несериозното, което ни кара да се смеем, но и да се запитаме защо много често сериозното – и най-вече то – ни кара да повдигнем иронично вежди и да се усмихнем дискретно. И обратно – защо и несериозното, гротескното, смехотворното, защо и човешката глупост и несръчност, и некадърност, и унинието, и обезсърчението ни вдъхват съчувствие? Защото Флобер не е само Мадам Бовари, както често са го набеждавали, не е и само свети Антоний, както са твърдели някои, Флобер е и Бувар и Пекюше. И точно защото така добре ги познава, точно заради това душевно родство великодушно ни предава дълбоката симпатия, която въпреки всичко изпитва към тях.
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Бувар и Пекюше
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.