Кошница 0

Боян Мага. Мистерии български (юбилейно издание)

На склад
ISBN
9789545155727
12,00 лв.
Юбилейно издание за мистериозния живот на една от най-загадъчните фигури в българската история!

Син на Симеон Велики и брат на св. Иван Рилски, легендарният Боян е смятан за основоположник на богомилството, а чудодейните му способности можели да лекуват и най-страшните болести. За него казват:

„Петър здраво управлява българите, (...) брат му Баян бе силен в магия, вълшебство и тайно очарование“ ~ Лиутпранд Кремонски (Х в.)

"Боян е вещ в словата, но щом засъчинява, в дървета се оплита и като вълк се скита, като орел под облаци облита.“ ~ „Слово за полка на Игор“ (ХII в.)

„В нашето минало няма по-загадъчна личност от тази на Боян Магесника. Споменът за него е някаква скъпа национална тайна и гордост... смътно досещане за непостижима в своята забуленост загадка... Може би в образа му ще намерим забравени богатства, може би неговата тайна е съкровище, което бихме изнесли с достойнство пред света. Какво е това съкровище? Кой е Боян Магесника?“ ~ Васил Пундев

„Боян Магьосникът, единственият по сила мистичен образ в нашето минало...“

„Тъмна рожба на тъмни дни, Боян Магът бе тайна.“

„...най-великият от българите!“ ~ Богомил Райнов

„Той е един Велик посветен, на когото са разкрити всички тайни на трите свята. Той е бил във връзка с великите разумни същества на Космоса и се ползва от тяхната сила и подкрепа. Познава скритите сили на Природата и ги използва за благото и доброто на хората. Затова той може да лекува всички болести и да възкресява мъртви. Той е господар на формата и може да става видим и невидим и да се пренася на далечни разстояния и може да заема каквато форма пожелае.“ ~ Петър Дънов

„Най-светлият, грандиозният образ в българското минало, най-силната манифестация на българския гений“ ~ Гео Милев


Повече информация
Страници 320
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 23.11.2022 г.
Издателство Милениум
ID на книга 615825
ISBN 9789545155727
Категории История
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Боян Мага. Мистерии български (юбилейно издание)
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115
  • София / Книгомания / Офис

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.