Кошница 0

Астерикс: Астерикс при бритите

На склад
ISBN
9786191933136
15,00 лв.

„Астерикс“ е един от най-популярните френско-белгийски комикси, преведен на над 100 езика и обичан в много европейски страни. Любимите герои се завръщат за осмото си приключение.

Поредицата проследява историята на малко галско село, което единствено удържа нападенията на римляните, завладели почти цяла Галия. Селцето устоява на нападенията с помощта на магическа отвара, даваща необикновена сила на галите, приготвяна от друида Панорамикс. Главно действащо лице е Астерикс, който във всяко свое приключение е придружаван от приятеля си Обеликс и кученцето Идефикс. Много от сюжетните линии в комикса включват други народи и страни, съществуващи през I в. пр. Хр. – времето, в което се развива цялото действие.

Приключенията на Астерикс и неговите приятели продължават в осма част на поредицата, където римляните са нахлули в Британия, но едно село все още устоява. Астерикс и Обеликс идват на помощ с варел вълшебна отвара в ръка. Но за да доставят скъпоценната напитка, галските герои трябва да се изправят срещу мъгла, дъжд, лоша храна, топла бира, а също и срещу римляните.

* * *

„Астерикс“ е френска комиксова поредица, създадена от писателя Рьоне Госини и художника Албер Юдерзо (Юдерзо се заема с текста след смъртта на Госини през 1977 г.). Серията за първи път се появява във френско-белгийското комикс списание Pilote на 29 октомври 1959 г. Вече са излезли на пазара над 35 самостоятелни части.


Повече информация
Автор Р. Госини
Страници 48
Корица мека
Език български
Година 2016
Дата на получаване 14.09.2023 г.
Издателство Artline
Преводач Венелин Пройков
ID на книга 617752
ISBN 9786191933136
Категории Комикси
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Астерикс: Астерикс при бритите
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.