Кошница 0

Астерикс 7: Вожд срещу вожд

На склад
ISBN
9786191933068
15,00 лв.

„Отдавна служа в този край, познавам обичаите на галите. Имат един обичай, който може да ни бъде полезен – схватка на вождовете... Вожд срещу вожд!“
Приключенията на Астерикс и неговите приятели продължават в седмата част на поредицата.

Повече информация
Автор Рьоне Госини
Страници 48
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 31.05.2023 г.
Издателство Artline
ID на книга 617149
ISBN 9786191933068
Категории Комикси
Книги на български език

„Астерикс“ е френска комиксова поредица, създадена от писателя Рьоне Госини и художника Албер Юдерзо (Юдерзо се заема с текста след смъртта на Госини през 1977 г.). Серията за първи път се появява във френско-белгийското комикс списание Pilote на 29 октомври 1959 г. Вече са излезли на пазара над 35 самостоятелни части.

Поредицата проследява историята на малко галско село, което единствено удържа нападенията на римляните, завладели почти цяла Галия. Селцето устоява на нападенията с помощта на магическа отвара, даваща необикновена сила на галите, приготвяна от друида Панорамикс. Главно действащо лице е Астерикс, който във всяко свое приключение е придружаван от приятеля си Обеликс и кученцето Идефикс. Много от сюжетните линии в комикса включват други народи и страни, съществуващи през I в. пр. Хр. – времето, в което се развива цялото действие.

„Астерикс“ е един от най-популярните френско-белгийски комикси, преведен на над 100 езика и обичан в много европейски страни.

Когато римляните предизвикват вождът на племето на Астерикс на двубой, никой не се притеснява. Но жрецът Гетафих претърпява злополука и не може да си спомни рецептата за магическата отвара. Ще успее ли Астерикс да се справи с това предизвикателство?

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Астерикс 7: Вожд срещу вожд
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.