Кошница 0

Арабската книжовност и Коранът

Няма наличност
ISBN
9786190113607

Настоящият сборник се издава по инициатива на катедра „Арабистика и семитология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, която поздравява дългогодишния свой член и ръководител проф. дфн Цветан Теофанов по случай 70-годишния му юбилей.

В многостранната дейност на проф. Теофанов се открояват два аспекта, които ще оставят трайна диря. Първият е приносът му за самото създаване на литературоведското направление в българската арабистика, възникнала в Софийския университет през втората половина на ХХ в., а от 1974 г. развиваща се и като самостоятелна специалност, все по-разпознаваема не само в България и региона, но и в международните академични среди. Вторият аспект e значимият труд на проф. Теофанов по превода на Корана, благодарение на който вече много по-широка читателска аудитория може да се запознае и на български език с централния текст на исляма и арабо-мюсюлманската цивилизация.


Повече информация
Автор Съст. Галина Евстатиева, Павел Павлович
Страници 368
Корица твърда
Език български
Година 2024
Дата на получаване 21.03.2024 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 618947
ISBN 9786190113607
Категории Културология
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Арабската книжовност и Коранът
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.