Кошница

Афоризми от добре непознати образи

На склад
ISBN
9789544749019
18,00 лв.
За тези, които са достатъчно неподправени, за да се вземат твърде на сериозно, както и за тези, които са достатъчно мъдри, за да не се вземат твърде на сериозно.
Повече информация
Страници 320
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 3.06.2021 г.
Издателство Кибеа
ID на книга 612620
ISBN 9789544749019
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език

Минимализмът е новият оптимизъм! – хрумна ми преди време, съвсем независимо от тази книга. Но пък споделянето на тази „минималистична максима“ стана повод да се превърна в неин редактор. И така – накратко и направо: „Афоризми от добре (не)познати образи“ е книга с… афоризми, разбира се. Доста необичайно решение за дебютиращ автор. Освен това тя е мистификация и е забавно е да разпознаваш „авторите“ в нея. Двуезична е: оригиналите са на английски, българските версии са всъщност преведените. Авторът — Делян Захариев, е философ — и по образование, и по дух. Но по-скоро философ на живота, съвсем не книжен мислител. Неговите текстчета са леки и елегантно измислени. Понякога прескачат към краткия разказ. Често словесните му стрелички озадачават, отхвърляш ги и докато се опитваш да ги обориш, се улавяш в отстъпление. Защото пътят на обяснението е дотам скъсен, а част от тях са дотолкова прозорливи, че размахват пред лицето ти някаква проста истина — достоверна дотам, че изглежда недоказуема.

Елка Димитрова, критик

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Афоризми от добре непознати образи
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.