Кошница 0

1001 вина, които непременно трябва да опитате

На склад
ISBN
9789549817836
49,90 лв.
От хилядолетия виното е едно от най-големите удоволствия на човешкия род и един...

Кои от хилядолетните прекрасни вина, предлагани на пазара, трябва непременно да опитате поне веднъж? Книгата „1001 вина“ ще ви помогне да направите правилния избор. Този предизвикателен и подробен справочник ще ви отведе отвъд опита на първоначалната дегустация, за да ви разкаже историята, анекдотите, компетентните мнения, всички важни факти, свързани с дадено вино. Някои от побраните тук 1001 марки са стари и рядко срещани, но повечето са достъпни, при това и на приемливи цени. Има, разбира се, и някои, които могат да предизвикат спорове, както и някои, които попадат в категорията на куриозите, но и те си струват да заемат място в тази книга. Всички те са отражение на внушителното разнообразие от вина, представляващи част от трайната привлекателност на чудесната напитка.

***

От хилядолетия виното е едно от най-големите удоволствия на човешкия род и един от най-големите му символи. Книгата „1001 вина, които непременно трябва да опитате“ разказва за вината и реколтите, които допадат най-много като вкусови усещания; обяснява какво ги прави толкова специални и информира кога те ще ви се представят в най-добрата си светлина.

Никога досега не е съществувала такава широка гама чудесни вина от целия свят, от които да бъде направен съответният подбор. От най-добрите лозя (гран крю) на Бургундия до калифорнийските кабернета и от престижното купажирано шампанско (кюве) до много уважаваната мадейра. Нийл Бекет и неговият екип от познавачи и автори по въпросите на виното ни предлагат огромно разнообразие от вина, подредени в 1001 подробни и забавни статии. Те споделят своя опит и познания под формата на емоционални и прелъстителни бележки за вкусовите качества на вината; посочват и цената на всяко от тях. Препоръчват и други известни реколти на дадената марка, както и други хубави вина от същата реколта.

Задълбочените статии са допълнени със снимка от етикета на съответното вино, който е неразделна част от същността и имиджа на съдържанието на бутилката. Включени са и изумително красиви снимки на лозята, избите и винопроизводителите. Книгата „1001 вина, които непременно трябва да опитате“ е полезен наръчник за любителите на виното. Тя съдържа важна информация и подробни описания, които засилват не само интелектуалната, но и чувствената наслада от най-възбуждащите и приятни вина на света.


Повече информация
Страници 960
Корица твърда
Език български
Година 2010
Дата на получаване 26.07.2010 г.
Издателство Книгомания
ID на книга 83401
ISBN 9789549817836
Категории Книгомания Готварство
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:1001 вина, които непременно трябва да опитате
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / Офис
  • Пловдив / Orange / Plovdiv Plaza, Д-р Георги Странски 3

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.