Валута
Кошница

Звездите на Егер

Няма наличност
ISBN
9786191529551
25,00 лв.
„Звездите на Егер“ е по­светен на известната обсада на крепостта Егер през 1552 г. от турците, той разкрива историческо събитие със съдбовно значение.
Повече информация
Автор Геза Гардони
Страници 512
Корица мека
Език български
Година 2016
Дата на получаване 28.11.2016 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 603964
ISBN 9786191529551
Категории Исторически романи

„Звездите на Егер“ си спечелва слава като националния роман на унгарците: той е най-четената от тях творба. По­светен на известната обсада на крепостта Егер през 1552 г. от турците, той разкрива историческо събитие със съдбовно значение, като успява едновременно да проследи (подобно на Вазовия роман „Под игото“) монументалните сцени и камерното изображение на отделни човешки съдби. Написано по каноните на романтизма и реализма, в произведението са вплетени множество приключения, драматични обрати и вълнуващи срещи, което го прави наистина занимателно и оставя читателя без дъх.

Романът (издаден с изключителен успех преди години на български език) ще е интересен както за възрастните, така и за подрастващите. За новите читатели на творбата този роман ще бъде духовно преживяване, придобиване на нов исторически опит. Те ще усетят колко близка е участта на българите и унгарците, колко общи са нашите исторически съдбини, колко мощ е нужна, за да се отстои честта на отечеството. Ще имат възможността да почувстват драматизма на епохата на турското робство и да преживеят героичния подвиг на унгарските родолюбци – защитници на крепостта Егер. Ще разберат какви са отговорностите на човека пред другите, пред род и родина – и ще открият вечно живото чувство за история.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Звездите на Егер
Вашият рейтинг
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.