Кошница 0

Злато

На склад
ISBN
9786197674378
29,90 лв.

Какво си готов да пожертваш заради амбицията си? Колко тежи златото? В този роман на Крис Клийв прозира същината на онова, заради което четем и препрочитаме неговите книги – вярата в доброто у човека.

Книгата проследява историята на две приятелки в живота и съпернички на пистата – професионалните колоездачки Кейт Медоус и Зоуи Касъл, от времето на запознанството им в програмата Елитни надежди, когато са на деветнайсет, до навечерието на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Двете израстват заедно и макар да са много различни по характер и всяка да носи своя собствена емоционална травма, и двете намират утеха в професионалния спорт. А той не е за всеки. Там оцеляват, понякога и буквално, само най-добрите, тези, които са готови на всичко за победата.

Тъкмо тази жертвоготовност е присъща и на отчаяния родител, който е готов на абсолютно всичко в името на това да опази детето си. Една от героините в романа е поставена в драматичната житейска ситуация да чуе диагнозата “левкемия” редом до името на невръстната си дъщеря.

И сякаш животът не е достатъчно жесток, а само дебне да ни предлага още предизвикателства. На арената на спорта нещата се усложняват от внезапната промяна в правилата на Олимпийските игри, според която спринтовите дисциплини вече са ограничени до един състезател от държава. Няма значение, че Кейт и Зоуи са най-бързите в света. Само една от тях ще може да се състезава. Но коя?


Повече информация
Автор Крис Клийв
Страници 352
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 8.03.2024 г.
Издателство ICU
Преводач Велин Кръстев, Невена Дишлиева-Кръстева
ID на книга 618823
ISBN 9786197674378
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Злато
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.