Кошница 0

Животните избират президент

На склад
ISBN
9786197241242
14,90 лв.
„Животните избират президент“ на Андре Родригес и Лариса Рибейро е смислена, завладяваща и поучителна книга, която използва ярки, главозамайващи изображения, за да пресъздаде цирковата атмосфера на изборите.

Как се случват изборите? Какво е демокрация? Кой управлява и измисля законите? Тези въпроси тепърва ще будят детското любопитство, а предстоящите избори са добър повод за разговор с децата.

Животните са ядосани на своя цар и решават, че е време за промяна. Напоследък Лъвът се грижи само за себе си. Това е повод поданиците му да се разбунтуват и да пожелаят за първи път в своята история да проведат избори за нов водач. Бухалът разяснява "какво са изборите", а Змията, Ленивецът и Маймуната веднага се кандидатират за Президент. Лъвът решава също да се включи в надпреварата и така кампанията започва. А кой ще бъде първият Президент на животните ще покаже изборният резултат!

Тази забавна книга прелива от цвят и колоритни герои, а в самия ѝ край има изнесен полезен речник на непознатите термини, с който родителите лесно може да обяснят думи като "Урна", "Избирател", "Кампания" и други.

"Тази смислена, завладяваща и поучителна книга използва ярки, главозамайващи изображения, за да пресъздаде цирковата атмосфера на изборите."

Publishers Weekly

 

"Интелигентно въведение в тема, достойна за новините."

Booklist

"По ирония на съдбата в тази книга животните показват на младите бъдещи избиратели умен начин да проведем хуманни избори."

School Library Journal


Повече информация
Автор Андре Родригес; Лариса Рибейро
Страници 48
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 7.04.2021 г.
Издателство Мармот
ID на книга 612282
ISBN 9786197241242
Категории Преводна детска литература
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Животните избират президент
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.