Кошница 0

Живот в зоната на преход

На склад
ISBN
9789544749088
15,00 лв.
Авторът представя холистичната рамка на човешката психика, която обяснява как промените в енергията, чувствата и мечтите са свързани със социалната функция и психопатологията.

Читателите на д-р Холис го познават като проникновен мислител с дълбоки и изкусни прозрения за вътрешното развитие на човека.

В Живот в зоната на преход разширява обхвата на своето внимание, като разглежда връзката между вътрешните борби у човека и бързите промени в съвременната реалност. Книгата ще ви научи как да ползвате инструментите на дълбочинната психология, класическата литература, философията, сънищата и митовете, за да получите достъп до ресурсите, в които са намирали подкрепа нашите предци в най-тежките си моменти.

Чрез тези подходи за вътрешно изследване ще получите достъп до своя локус на познанието – изворът на дълбока устойчивост, който е извън егото, винаги е на наше разположение и може да ни укаже пътя, за да ни върне към императивите на нашата душа.

Въпреки че много от съвременните предизвикателства са уникални, пътят пред нас като индивиди и общество винаги ще зависи от неизмеримия ни потенциал за творчество, мъдрост и връзка с една реалност, която е по-голяма от самите нас.

Тук няма да намерите лесни отговори или успокоения. И въпреки това между страниците на Живот в зоната на преход ще откриете основания за надежда.

Можем да намерим източници на подкрепа в моментите, в които тя не идва отникъде – учи Холис. – Когато понесем непоносимото, преминаваме през пустинята и се озоваваме в живителен оазис, за който изобщо не сме знаели.

 

Книгата представлява въведение в дълбочинната психология за широката публика и предлага решение на следните проблеми:

  • Какви са причините за ръста на тревожността в наше време
  • Защо социалните институции не се справят с проблема
  • Какво е дълбочинна психология, нейните принципи и практики
  • Какво можем да научим от литературата и фолклора
  • Какви са нашите задачи
  • Кои са основните концепции на юнгианската психология

 

Авторът представя холистичната рамка на човешката психика, която обяснява как промените в енергията, чувствата и мечтите са свързани със социалната функция и психопатологията.


Повече информация
Автор Джеймс Холис
Страници 240
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 9.11.2021 г.
Издателство Кибеа
ID на книга 613427
ISBN 9789544749088
Категории Психология
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Живот в зоната на преход
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.