Кошница 0

Жертва 2117

На склад
ISBN
9789543574803
22,00 лв.
Осмият случай на комисар Карл Мьорк. Борба за спасение на човешки живот, предотвратяване на кърваво клане и мащабен атентат. Специалния отдел „Q“ е в епицентъра на съдбоносни събития и трябва да вземе рекални решения.

Осмият случай на комисар Карл Мьорк.

Жоан е треторазряден барселонски журналист, когото дори дългогодишната му приятелка изхвърля от жилището си заради безпаричието му. В търсене на интересна тема за отразяване, Жоан попада на информация... И се отправя към о-в Кипър, за да стане свидетел на пристигането на лодки с мигранти. „Късметът” му проработва и той успява да заснеме мъртва жена, изхвърлена на брега.

Снимката бива препечатана в цял свят и попада пред погледа на Асад, сътрудник на Карл Мьорк. В мъртвата жена той разпознава някогашна своя благодетелка. Разтърсен, решава да разкрие пред колегите си Карл и Росе злощастната съдба на своето семейство, подложено на тормоз от иракски палач вече дванайсет години. Тръгвайки по неговите следи, служителите на Специалния отдел „Q“ надушват готвено терористично нападение.

Междувременно по телефона психично неуравновесен младеж признава на служител от отдела, че се кани да извърши масово убийство.

В борбата за спасение на човешки живот, в усилията да предотвратят кърваво клане в датската столица и мащабен самоубийствен атентат в сърцето на Европа, Карл, Росе и Асад попадат в епицентъра на съдбоносни събития и се изправят пред необходимостта да вземат радикални решения. 
 

Юси Адлер-Улсен хич не се шегува. Ако целта му е да настръхнете, той знае точно как да ви накара.

Ню Йорк Таймс Бук Ревю

***

Датчанинът Юси Адлер-Улсен бе обявен от лондонския „Таймс“ за следващото явление в скандинавското крими. Книгите му са преведени на над 40 езика, продадени в 27 милиона екземпляра и с тях Адлер-Улсен е получил вече над 30 награди, включително престижната „Стъклен ключ“ и Европейската награда за криминална литература.


Повече информация
Автор Юси Адлер-Улсен
Страници 536
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 29.01.2021 г.
Издателство Емас
ID на книга 611910
ISBN 9789543574803
Категории Трилъри и криминални романи
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Жертва 2117
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.