Кошница 0

Желязното море. Как Съюзниците унищожават линкорите на Хитлер

На склад
ISBN
9786192431952
19,00 лв.
В „Желязното море“ историкът Саймън Рийд пресъздава подробно хода на жестоките сражения, водени от британските военноморски и военновъздушни сили за унищожаване на „гръбнака“ на надводния флот на нацистка Германия.

В „Желязното море“ историкът Саймън Рийд пресъздава подробно хода на жестоките сражения, водени от британските военноморски и военновъздушни сили за унищожаване на „гръбнака“ на надводния флот на нацистка Германия през Втората световна война – четирите линкора „Бисмарк“, „Тирпиц“, „Шарнхорст“ и „Гнайзенау“. Те са едни от най-големите по тонаж и с най-мощно въоръжение военни кораби в света по това време, които не дават покой на британския премиер Чърчил, докато не бъдат потопени.

Особено драматичен епизод от книгата е осъществяването на операция „Колесница“ – дързък морски десант на 611 британски командоси и матроси. През нощта на 28 март 1942 г. те нахлуват в пристанището на окупирания френски град Сен Назер, охранявано от многократно превъзхождащи германски сили. Благодарение на храбростта и несломимия дух на британците, целта да се разруши огромният сух док „Нормандия“ е постигната, но само 227 души поемат обратно към дома...

Използвайки военни архивни документи, лични писма и спомени на очевидци, Рийд сътворява вълнуваща реалистична история за трагични събития, която завладява съзнанието и се чете на един дъх.


Повече информация
Автор Саймън Рийд
Страници 304
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 29.10.2021 г.
Издателство Прозорец
ID на книга 613323
ISBN 9786192431952
Категории Военна история
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Желязното море. Как Съюзниците унищожават линкорите на Хитлер
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.