Език
Валута
Кошница

Жандармът

Няма наличност
ISBN
9789547692589
5,00 лв.
През 1990 г. Емет Кон, ветеран от Първата световна война, изживява последните си дни в САЩ, където е от 70 години. Той обаче не помни кой е бил преди това.
Повече информация
Автор Марк Мустян
Страници 320
Корица мека
Език български
Година 2011
Дата на получаване 15.03.2011 г.
Издателство Обсидиан
ID на книга 63271
ISBN 9789547692589
Категории Други

Макар и рядко, се появяват книги, които ще се помнят винаги. "Жандармът" е една от тях. През 1990 г. Емет Кон, ветеран от Първата световна война, изживява последните си дни в САЩ, където е от 70 години. Той обаче не помни кой е бил преди това. Раната в главата му при битката за Галиполи е предизвикала амнезия и е изтрила спомените му от младежките години, когато се е казвал Ахмед Хан. Някога Ахмед е бил турски жандарм и е придружавал керваните на изселваните в Сирия арменски жени и деца. В края на живота си той е споходен от сънища за онова жестоко време на етническа омраза и изтребление, което му се струва чуждо и неизживяно от него. Но образът на Аракси, екзотично красивата девойка с разноцветни очи и християнска вяра, все повече го връща към дните на първата му и единствена любов, с която го е разделила войната. Той трябва да открие нея или децата й, за да разбере истината. Забележителен роман за историческата памет, вината и прошката. „Да си спомняш, означава да живееш. Да забравиш, както ще научи Ахмед Хан, има своята цена. Времето тече и успокоява, но ние пак се обръщаме назад, защото искаме да знаем. Понякога това знание е болезнено, неудобно или дори осъдително, но то е важно. Показва ни какви сме били или можем да бъдем.” Със своя драматизъм "Жандармът" напомня романите на Халед Хосейни. [video]http://www.youtube.com/watch?v=yGvuBRnFA-s[/video]
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.